Overzicht

Samenwerking/ 3LAB kort

* Nieuw: samenwerking NPO-fonds/3LAB

3LAB kort maakt het mogelijk voor makers hun eigen korte fictie of non-fictie film te realiseren. Door overheveling van budget van het NPO-fonds kan 3LAB in samenwerking met omroepen het belangrijke domein van de korte film verder ontwikkelen.

Doel: Beginnende makers de kans bieden hun vaardigheden verder te ontwikkelen door het realiseren van originele en voor een jongere doelgroep aantrekkelijke low-budget fictie producties voor het web. Er is in 2021 ruimte voor het realiseren van vier fictie producties, waarbij de focus ligt op online distributie via de (online-)kanalen van 3LAB en NPO3.
Specifieke korte film producties, elders ontwikkeld in een talentontwikkelingsprogramma - zoals bijvoorbeeld Shorts van het Filmfonds - kunnen bij deze regeling in aanmerking komen voor een aanvullende financiering (maximaal € 15.000). Ondersteunde films kunnen via NPO3/3LAB worden gedistribueerd.

Een belangrijk doel van dit samenwerkingsproject van 3LAB en NPO-fonds is ook het bereiken en ontdekken van nieuwe makers die de potentie hebben door te stromen binnen de deelnemende omroepen/NPO.

Indiendata fictie: van woensdag 1 september tot donderdag 30 september om 12:00. 
Aanmelding: via 3LAB