Nieuws

Kijktips Giancarlo Sánchez

24 juli 2020  De vakantietijd is in aantocht, een mooi moment om in de vrije uurtjes series in te halen. Maar welke?We vroegen Giancarlo Sánchez (regisseur en commissielid drama bij het fonds) om tips.

HITTE Vlog #1

23 juli 2020  The making of tijdens corona - pre-productie: Als één van de eerste producties aan de slag in tijden van corona, je zou het er warm van kunnen krijgen.. Maar de makers van HITTE (webdrama van Martijn Winkler/VERTOV en EO) gingen ...

Nieuwsbrief NPO-fonds - juli 2020

23 juli 2020  Controller Katie Smit over meerkosten ivm COVID-19, Team Up!, stand van zaken talentontwikkeling, HITTE vlogs, Kijktips voor de zomer.

Verkenning talentontwikkeling

21 juli 2020  In de verkenning van het NPO-fonds naar talentontwikkeling heeft het fonds de afgelopen periode gesproken met ruim tachtig vertegenwoordigers uit de sector, variërend van jonge en mid career makers tot ervaren coaches, producenten, eindredacteuren en omroepdramaturgen, vertegenwoordigers van de NPO ...

Prijsvraag!

26 juni 2020  Weet jij een betere naam voor onze meester-gezel regeling?Laat het ons voor 1 juli weten.

Meester-Gezel interviews

11 juni 2020  In gesprek met scenaristen Marnie Blok, Saar Ponsioen, Tijs van Marle en Reinier Noordzij over hun samenwerking en de meester-gezel regeling van het fonds.

Corona-protocol en toolkit

19 mei 2020  Voor de Nederlandse AV-sector is een COVID-19-protocol opgesteld, bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de verschillende soorten audiovisuele producties.

KORT! op YouTube

14 mei 2020  YouTube-kanaal KORT! gelanceerd ter ere van het 20ste jubileum

Bericht NPO-fonds ivm COVID-19

30 maart 2020  Het coronavirus en de maatregelen die getroffen zijn om de uitbraak ervan te beperken, hebben grote gevolgen voor de audiovisuele sector.Het NPO-fonds wil haar steun uitspreken aan alle direct getroffenen.

Teams geselecteerd voor DE STRAAT 2

19 maart 2020  De teams voor de tweede editie van De Straat zijn bekend. De Straat biedt talentvolle regisseurs en scenarioschrijvers de kans een hedendaags, origineel en visueel interessant plan te ontwikkelen, met het unieke doel deze te verenigen tot één bijzondere zesdelige ...

Update ivm Corona

16 maart 2020  Op 21 april (ipv 14 april) valt het besluit van de huidige ronde, en start de nieuwe aanvraagronde