15 november 2023

NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan

Het 3LAB Korte Documentaire traject is een samenwerking tussen 3LAB, NPO-fonds en de omroepen om beginnende regisseurs de mogelijkheid te geven een korte documentaire te realiseren voor de online-kanalen van 3LAB/NPO3.

3LAB - het talent- en ontwikkelingstraject binnen NPO 3 online - zoekt makers met plannen die aansluiten bij de belevingswereld van de jonge generatie. Makers met een eigen stem die duidelijk hun stempel weten te drukken op de productie. 3LAB en NPO-fonds voorzien in de financiering van de producties, de inhoudelijke begeleiding wordt door de deelnemende publieke omroepen verzorgd en de distributie verloopt via de online-kanalen van 3LAB/NPO 3. De deelnemende omroepen zijn: Omroep Zwart, EO, PowNed en VPRO.

 Er is in 2024 ruimte voor het realiseren van vier documentaires met een budget van maximaal € 57.000 inclusief btw. per project. Indienen korte documentaire: 13 november 2023 tot en met 11 december 2023 17:00 uur.

Aanmelden kan via deze pagina. Voor vragen of meer informatie kun je terecht op 3lab@npo.nl. Bekijk ter inspiratie ook hier de documentaires van de voorgaande editie.