22 mei 2023

NPO 3LAB zoekt jouw beste korte documentaire plan

Heb jij het beste idee voor een documentaire? Dien dan nu jouw plan in!

Heb jij het beste idee voor een documentaire? Dien dan nu jouw plan in! Het NPO 3LAB korte documentaire traject is een samenwerking tussen 3LAB, NPO-fonds en de omroepen om beginnende regisseurs de mogelijkheid te geven een korte documentaire te realiseren voor de online-kanalen van NPO 3/3LAB.

3LAB - het talent- en ontwikkelingstraject binnen NPO 3 - zoekt makers met plannen die aansluiten bij de belevingswereld van de jonge generatie. Makers met een eigen stem die duidelijk hun stempel weten te drukken op de productie. 3LAB en NPO-fonds voorzien in de financiering van de producties, de inhoudelijke begeleiding wordt door de deelnemende publieke omroepen verzorgd en de distributie verloopt via de online-kanalen van NPO 3/3LAB. De deelnemende omroepen voor deze editie zijn: KRO-NCRV, Omroep ZWART, BNNVARA en EO.

Er is in 2023 ruimte voor het realiseren van vier documentaires met een budget van maximaal €57.000 inclusief btw. per project.

Binnen dit traject zijn, onder andere, de volgende documentaires gerealiseerd: ‘Liever Kroes,’ ‘Mijn seks is stuk,’ ‘Hanky panky goodbye,’ ‘To bi or not to bi,’ ‘Stil Leven,’ ‘Het nieuwe flirten,’ ‘Het schooladvies.’

Indienen korte documentaire: 22 mei 2023 tot en met 19 juni 2023, 17:00 uur.
Aanmelden via deze pagina

Vragen?

Is het niet helemaal duidelijk? Wil je meer weten? Stuur een e-mail naar 3lab@npo.nl.

Bekijk hier de documentaires van de vorige editie.