17 mei 2018

NPO-fonds draagt bij aan radiomonologen

Pieter Waterdrinker, Marja Pruis, Oek de Jong en anderen maken radiomonologen over de kloof.

Er wordt regelmatig gesproken over een groeiende kloof tussen ouderen en jongeren, tussen hoog- en laagopgeleiden, tussen provincie en Randstad, tussen arm en rijk, man en vrouw of tussen autochtoon en allochtoon.
Waar denken schrijvers aan bij deze kloof? In opdracht van het Nederlands Letterenfonds en het NPO-fonds maken acht schrijvers radiomonologen over hun kijk op de kloof.

Alfred Birney, Babs Gons, Oek de Jong, Derek Otte, Nina Polak, Marja Pruis, Georgina Verbaan en Pieter Waterdrinker werken aan een radiomonoloog van 12 minuten

Zij zullen daarbij gaan samenwerken met (jonge) radioregisseurs, die door AVROTROS, NTR en VPRO worden geselecteerd. De gedramatiseerde monologen over de kloof zullen eind dit jaar zijn te horen op NPO Radio 1 en komen beschikbaar in de podcast De Verhalen.

De radiomonologen vormen de vierde editie van ‘Fluiten in het donker’, een jaarlijkse samenwerking van Nederlands Letterenfonds, het NPO-fonds en de omroepen AVROTROS, VPRO en NTR. Doel is om radiodrama een literaire impuls te geven. Het Nederlands Letterenfonds heeft de schrijfopdracht verstrekt en het NPO-fonds zal de productie van de hoorspelen van NPO Radio 1 ondersteunen.

 

Meer informatie:
NPO Radio 1 : Wim Eikelboom, coördinator 
wim@radio1.nl 06-25171353
Nederlands Letterenfonds: Hanneke Marttin, communicatie
h.marttin@letterenfonds.nl, tel 020 520 73 00 of 06 404 26 189