02 november 2023

Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds

Het team NPO-fonds kijkt terug op een zeer geslaagde bijeenkomst met commissieleden die zij organiseerde in het Tobacco Theater in Amsterdam op vrijdag 13 oktober jl. Bij deze bijeenkomst kwamen zo’n 60 zittende en nieuwe commissieleden samen voor een programma dat in het teken stond van ontmoeting en inspiratie.

Het programma bestond uit een plenair gedeelte onder leiding van moderator Yinske Silva waarbij opkomende makers Nelly dos Reis (Liever Kroes) en Salma Chafouk Idrissi (Katwalk) werden geïnterviewd over hun ervaringen met talentontwikkelingstrajecten en het NPO-fonds. Ook deelde Martijn Winkler (regisseur, scenarist en ervaren commissielid van het NPO-fonds) zijn inzichten over het adviseurschap en sprak Maaik Krijgsman (regisseur en scenarioschrijver) over zijn ervaringen met het NPO-fonds rondom de in productie zijnde documentaireserie Staal en dramaserie Elixer.

Na een korte pauze werden de aanwezigen verdeeld in kleine groepen. In deze break-out sessies per genre (fictie & talent, documentaire en audio), maakten zittende en nieuwe commissieleden nader kennis met elkaar en wisselden zij ervaringen en inzichten uit over het NPO-fonds en het adviseurschap.
De middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

Met het NPO-fondsbudget stimuleert NPO hoogwaardige fictie- en documentaireproducties (video en audio) en talentontwikkeling bij de landelijke publieke omroep.

Photo credits: Mark Manzi