23 augustus 2021

Uit-tip: Talkshow Hitte 25 augustus

25 augustus 20:00-21:00 Tolhuistuin, Amsterdam

Talkshow Hitte

Had je het warm tijdens de langste hittegolf ooit gemeten afgelopen zomer? Het kan nog veel erger. Filmmaker Martijn Winkler geeft ons een voorproefje in zijn nieuwste serie: klimaat-thriller ‘HITTE’. Tijdens de hittegolfweek van augustus 2020 vonden verspreid over Amsterdam Noord de opnames plaats.

Samen met acteurs Luca Hillestelle en Anouar Ennali, regisseur Martijn Winkler, producent Mandy Lim, klimaatwetenschapper Dim Coumou en hitte-expert Madeleen Helmer (Klimaatverbond) gaan we in gesprek over de serie. We bespreken aan de hand van videofragmenten uit de serie hoe de stad Amsterdam zich voorbereid op een veranderend klimaat.

De twaalfdelige serie Hitte gaat over een jonge vriendengroep die te maken heeft met een allesverzengende hittegolf. De serie volgt Anouk (21) en Samir (23) die de wereld om hen heen - de stadswijk waar ze hun hele leven al wonen en die ze zo goed kennen – zien veranderen in een plek van dodelijk gevaar. Een spannend en meeslepend drama die de klimaat-apocalyps recht in de ogen kijkt. Een serie van hoop over hoe de mens beter kan zijn dan de mensheid.

Martijn Winkler ontving eerder de Rose d’Or voor zijn serie #tagged, de meest prestigieuze erkenning binnen het genre wereldwijd. De serie wordt uitgezonden op NPO3 in samenwerking met EO.

Presentatie is in handen van Bahram Sadeghi.

Klik hier om de serie te bekijken
Meer info en tickets voor de talkshow: via Tolhuistuin