Overzicht

Mid-length

UNDER CONSTRUCTION

Let op: het is op dit moment niet mogelijk om voor deze regeling een voorstel in te dienen.


De talentregeling voor mid-length films is een samenwerking tussen de NPO/NPO-fonds en de deelnemende omroepen, en wordt uitgevoerd door een of meer van de publieke omroepen.

Deze regeling is opgezet omdat een mid-length traject belangrijk is voor de ontwikkeling van nieuwe makers (regie, scenario, productie, cast & crew). Na het realiseren van een mid-length film zou een volgende stap de ontwikkeling van een serie of speelfilm kunnen zijn. De regeling voor mid-length betekent een aanvulling op de andere talentregelingen voor drama, die gericht zijn op short form en de ontwikkeling van scenariotalent.

Enkele hoofdlijnen

  • Het talententraject voor mid-length wordt tweejaarlijks georganiseerd door steeds een andere omroep of een samenwerking van omroepen.
  • In principe wordt een serie van zes films van 45/50 minuten gerealiseerd. De serie wordt uitgezonden op NPO3 (13-49).
  • Een regisseur komt in aanmerking als hij/zij minimaal één (kleine) productie - vertoond voor algemeen publiek - gemaakt heeft, al dan niet een afgeronde AV-opleiding heeft, en nog geen speelfilm of serie voor lineaire uitzending heeft gemaakt.
  • Het traject is in eerste instantie bedoeld voor nieuwe regisseurs , maar er zal ook aandacht zijn voor de ontwikkeling van de scenario’s, waarmee het traject ook kansen (en talentbegeleiding) biedt aan nieuwe scenarioschrijvers. Ook regisseurs die zelf schrijven kunnen meedoen.
  • Bij deze regeling wordt een selectie waarbij teams afvallen in de verschillende fasen vermeden. Er wordt geselecteerd op basis van plan, motivatie en cv.
  • Er wordt uitgegaan van een duur van ongeveer twee jaar voor de ontwikkeling en realisering van de projecten. De specifieke planning zal per editie en in samenwerking met de producenten worden bepaald.
  • Het totale budget per film/serie zal per editie kunnen verschillen. Er wordt uitgegaan van een bijdrage van het NPO-fonds van € 800.000 per editie. Het NPO-fonds reserveert hiervoor € 400.000,- per kalenderjaar.