Overzicht

Web & Talent

Liggen jouw interesse en expertise op het gebied van webproducties en richt jij je op een publiek dat zich voornamelijk online bevindt?

We hebben te maken met een sterk veranderend medialandschap. Het NPO-fonds wil met diverse webregelingen starters, talent met enige ervaring en gevestigde makers aanmoedigen om verhalen te maken voor een jongere doelgroep.

Het fonds kent vier regelingen voor het web: podcast - documentaire, podcast -drama, webdocserie en webdramaserie. Er is ruimte voor filmisch en auditief experiment. 

Ben je een beginnend scenarist? Voor talentvolle scenarioschrijvers heeft het fonds de team up - scenario regeling, een leertraject binnen een ervaren schrijversteam. 

Naast de vier bovengenoemde regelingen wil het fonds beginnende makers de kans bieden om te werken aan hun artistieke ontwikkeling en het maken van eigen producties. In het kader van talentontwikkeling verleent het fonds daarom een bijdrage aan diverse creatieve ontwikkeltrajecten voor talentvolle makers.

Update
Per 2021 zijn er nieuwe regelingen voor talentontwikkeling bij het NPO-fonds, naar verwachting zal daar in het vroege voorjaar voor het eerst voor kunnen worden aangevraagd. Op dit moment wordt door het NPO-fonds hard gewerkt – in samenspraak met NPO en publieke omroepen - aan de uitwerking van deze regelingen. We streven ernaar om eind november 2020 de nieuwe regelingen te communiceren, inclusief de eerste deadlines voor indiening. Lees het volledige bericht hier.Contact met een omroep over je webproductie? Zie hieronder wie je kan benaderen:

Podcast

AVROTROS

Wibo Dijksma      
wibo.dijksma@avrotros.nl

BNNVARA
Roel Hendriksen
roel.hendriksen@bnnvara.nl

EO
Alexander Pleizier    
alexander.pleizier@eo.nl

KRO-NCRV
Evelien Veldboom
evelien.veldboom@kro-ncrv.nl

NTR
Ottoline Rijks      
ottoline.rijks@ntr.nl
Lois de Jong       
lois.de.jong@ntr.nl

VPRO
Anton de Goede   
a.de.goede@vpro.nl


Webdoc(serie)

BNNVARA
Sjoerd van den Broek   
sjoerd.van.den.broek@bnnvara.nl

EO
Alexander Pleizier    
alexander.pleizier@eo.nl

NTR
Marloes Blokker
marloes.blokker@ntr.nl

VPRO
Barbara Truyen
b.truyen@vpro.nl


Webdramaserie
BNNVARA

Sacha Gertsik
sacha.gertsik@bnnvara.nl

EO
Arnoud Bruinier
arnoud.bruinier@eo.nl

KRO-NCRV
Winnie Rijnders
winnie.rijnders@kro-ncrv.nl

NTR
Marina Blok
marina.blok@ntr.nl
Matthijs van der Veer  
matthijs.van.der.veer@ntr.nl